Hjem » Fitness club » Diabetes symptomer » Liste over diabetiker mat

Liste over diabetiker mat

Det er svært viktig for en diabetiker person å ha noen grunnleggende forståelse om mat for diabetikere. Det er matvarer som strider mot med diabetes, og kan gjøre deg svært syk og på samme tid, det er matvarer som bør du ta i dietten for å hjelper deg med å holde ditt blod sukker nivå under kontroll. Denne artikkelen vil hjelpe deg i å få en grunnleggende forståelse om hva matvarer du bør unngå, og hva du bør ta i kostholdet for diabetikere.

Først vil vi diskutere om ting som bør unngås med diabetikere. Det er viktig for en diabetiker person til å styre sin karbohydratholdige inntak. Ting som bør unngås inkludere hvitt brød, søtsaker, honning, mais sirup, hvit ris og matvarer som inneholder glukose, fruktose eller sucrose.

Matvarer som er høy i fett eller natrium bør også unngås. Det er alltid bedre å ha slike elementer i minimumsantallene mulig hvis du ikke kan unngå dem helt. Du bør også begrense alkohol-inntaket. Det kan forverre risikoen for å bli berørt med hjerteproblemer og kan skade på leveren.

Liste over mat for diabetikere:

1. Du må inkludere stivelse, i dietten. Selv om hvitt brød ikke er bra for diabetikere, bør du likevel ta nok stivelse i kostholdet. Dette bør komme fra grønnsaker, pasta, frokostblandinger, brød og korn.

2. Grønnsaker er en svært viktig del av alle typer dietter. Dette er en stor kilde til mineraler, fiber og vitaminer. Grønnsaker som er bra for diabetikere er spinat, kål, brokkoli, gulrøtter, grønne bønner, peppers og tomater.

3. Frukt er også en viktig del av diabetiker diet. De gir vitaminer, mineraler og fiber. De er en god kilde til karbohydrater også. De må imidlertid tas i moderering. Du kan ha ditt valg av frukt basert på calorie teller. Du kan inkludere to til fire porsjoner med frukt som bananer, grapefrukt, rosiner, appelsiner, epler, mango osv.

4. Milk er også svært viktig for diabetikere. Det er kilden til flere viktige elementer for kroppen. Diabetikere bør ta lav fett melk eller yoghurt består av lav fett melk.

5. Meats er om det er nødvendig, men diabetikere bør spise dem i moderasjon. Erstatter kjøtt bør også tas i moderering. Dette omfatter alle typer fjærfe og rødt kjøtt. Det inkluderer også peanut, tofu, cottage cheese, ost, fisk og egg.

Å vite om mat for diabetikere er den beste måten å kjempe med denne sykdommen. Det hjelper i å holde blodet sukker nivå under kontroll, mister kroppsvekt og opprettholde en sunnere livsstil.

-Cynthia Coopar

Relaterte artikler:
Gå til toppen