Hjem » Familie crest » Bedre hjem hager » Hvordan du justerer pH din jord

Hvordan du justerer pH din jord

Jord pH kan bety forskjellen i liv eller død for plantene. Har du noen gang plantet et tre eller en busk bare for å se det sakte synke? Det kan være pH av jord. Ulike planter krever forskjellige nivå av surhet. Ved å teste din jord og justere pH, kan du dyrke en hage full av plantene som du elsker.

Vanligvis tørre klima har alkalisk jord og fuktige områder har syreholdig jord. Surhet nivåer kan variere avhengig av hvilke planter og trær som du allerede har vokser. Få et utvalg av jord til din lokale barnehager eller jernvarehandel. De fleste tester bare pH av din jord for deg. Du kan også kjøpe din egen testing kit, som vanligvis er en rimelig investering. Hvis du oppdager at du må justere pH av din jord å vokse planter du vil vokse, så kan det være verdt det å gå videre og kjøpe i kit.

Senking av jord-pH vil gjøre det mer syreholdig. Syreholdig jord er generelt foretrukket for mange vanlige landskapsarbeid planter. Mange velger å naturlig senke pH av deres jord ved å arbeide i kaffe begrunnelse, furu nåler eller furu mulch i løpet av månedene eller år. Hvis du trenger raskere resultater, det må du gjerne avgjøre å bruke syreholdig gjødsel eller svovel, som er tilgjengelig på din barnehager eller jernvarehandel. Torv moss er en flott måte å redusere din jord pH, men det vil bare vare i omtrent en sesong.

Å øke din jord pH gjør det mer alkaliske. Hvis du er plante ting som trenger en mer alkalisk jord, kan det være så enkelt som vanning et område for hånd over en tidsperiode. Test din vann for å se om det er alkalisk før du bruker denne metoden. Legge kalk til jord er en rask og enkel måte å heve det pH høyder. Nøyaktig, slik at du ikke over gjør det, følger du instruksjonene. Jordbunnen som renne godt kan kreve mer kalk enn jordbunnen som er vanskelig eller sand.

Planter som krever alkalisk jord vil generelt, må du ha en pH på høyere enn 7.0, som er nøytral. Vær forsiktig om å gå for høyt, fordi de fleste planter ikke vil vokse i jord som har en pH på høyere enn 7.5. Planter som trenger syreholdig jord vil kreve en pH på under 7.0. Vanligvis bør du ikke din jord lavere enn ca 6.2.

Hagearbeid og landskapsarbeid kan være en fin opplevelse når du vet hva du skal plante der. Justere jord kan gjøre voksende din favoritt planter behagelige. Holde hageslange-hjul hendig for enkel vanning, sviske når nødvendig og din planter i deres riktig jord ville nød lite annet.

Relaterte artikler:
Gå til toppen