Hjem » Rekreasjonsområde » Hva er sport teknologi Doping?

Hva er sport teknologi Doping?

Sport doping er dessverre en vanlig forekomst blant elitesportsfolk. Sport doping er praksisen der idrettsutøvere bevisst eller vite (gjennom sine leger og trenere) ta ytelse styrke narkotika å forbedre deres atletisk ytelse. Imidlertid et nytt uttrykk er økende prominence i sportslige nyheter og det er «teknologi doping». Denne termen ble introdusert for å beskrive konkurransefortrinn ved hjelp av sportsutstyr.

Selvsagt, idrettsutøvere bruke sportsapparater. Å ha tilpasset utstyr sammen med riktig utarbeidelsen av utstyret er en viktig del av konkurrerer i en hendelse. Men ville noen gjøre argumentet Tiger Woods vant sin tallrike golf-turneringer på grunn av Nike-klubber som han brukte? Nei, fordi det er utøveren som mottar ære for sportslige prestasjoner og hans sponsorer kommer sammen for turen.

Imidlertid som teknologi og science fremskritt får utstyr selv mer kreditt for å vinne hendelser eller bryte nye Verdensrekorder mye til glede for sport produksjonsselskaper. En sak er den nye Speedo LZR Racer svømming bodysuits som blir rave vurderinger fra olympiske idrettsutøvere. De har fått stempel av godkjenning av mange svømmere og en selv sa at klesdrakten var som «svømming nedoverbakke». Så, har teknologi virkelig komme sammen som langt i at sportsapparater vil gi så mye av et konkurransefortrinn? Eller kanskje det er bare en ønsketenkning på siden av produsenter og spesielt idrettsutøvere?

En annen viktig faktor i konkurrerende idretter er psykologiske aspekt. Sammen med coach og trener er sport psykolog en del av et team entourage. Han underviser i kraft av positiv tenkning, og hvis en utøver mener at en bestemt dress kommer til å hjelpe ham å vinne en konkurranse, det kan bli en selvstendig oppfylle profetien. Det er tillit som en utøver tar det selv som teller. Hvis han mener at han er godt utdannet, han har riktig utstyr og er i riktig ramme i sinnet, og det er ingen grunn til ikke å gjøre godt.

Alt som er sagt, det er en kombinasjon av sport evne, utstyr og en positiv mental tankegangen som gjør en sport-mester. En utøver kan ikke vinne på talent langs, og en del av utstyret kan ikke wield seg selv. Videre har kan høy end utstyr ikke slås en middelmådig utøveren til en superstjerne uten ferdigheter. Derfor må begrepet «teknologi doping» kan bare være en mental øke en utøver skille mellom å være på pallen vinnere eller ikke.

Relaterte artikler:
Gå til toppen